Accountmanager new business

Accountmanager new business

Ben jij op zoek naar een dynamische en afwisselende functie?

Lastminutekoeriers is een vooraanstaand logistiek bedrijf dat koerierdiensten levert in de Benelux en Europa. Wij onderscheiden ons in de Nederlandse markt door het aanbieden van vaste prijzen voor snelle koeriersdiensten, dankzij ons uitgebreide netwerk van meer dan 100 koeriersbedrijven. Dit unieke netwerk stelt ons in staat om 24/7 voordelige tarieven te bieden ongeacht de locatie of het tijdstip. 

We zijn momenteel op zoek naar een nieuwe collega met een unieke mix van organisatorisch en communicatief talent, een bewezen salestijger.

In de rol van Accountmanager ben je verantwoordelijk voor:

Als accountmanager ben je inderdaad verantwoordelijk voor het volledige salesproces, vanaf het initiële contact met potentiële klanten tot het onderhouden van bestaande relaties. Je hebt een belangrijke rol bij het genereren van omzetgroei voor Lastminutekoeriers 

Hier zijn enkele belangrijke aspecten van de functie die je hebt beschreven:

Klantprofielanalyse: Je begint met het bellen van potentiële nieuwe klanten om informatie te verzamelen over hun verzendbehoeften en vereisten. Dit helpt je bij het op maat maken van offertes 

Offertebeheer: Op basis van de informatie die je hebt verzameld, stel je op maat gemaakte offertes op voor potentiële klanten. Je bespreekt deze offertes persoonlijk met de klant en beantwoordt eventuele vragen die ze hebben.

Klantrelatiebeheer: Nadat een nieuwe klant aan boord is, is het van cruciaal belang om hun verwachtingen te overtreffen en ervoor te zorgen dat ze tevreden zijn met de diensten die je bedrijf biedt. Dit omvat waarschijnlijk regelmatig contact met de klant om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt en eventuele problemen of zorgen aan te pakken.

Je verkend nieuwe marketing en bent proactief in het opvolgen daarvan

Binnendienst en klantbezoeken: Je hebt een balans tussen binnendienst en klantbezoeken. Ongeveer 80% van je tijd wordt besteed aan taken binnen het kantoor, zoals offertes maken en relaties beheren. De overige 20% van je tijd breng je door met klantbezoeken, waarbij je persoonlijk contact hebt en de klantrelaties verder ontwikkelt.

Kortom, de rol van een accountmanager is veelzijdig en vereist een combinatie van verkoopvaardigheden, klantrelatiebeheer en een goed begrip van logistiek en verzendprocessen. Het is een uitdagende functie, maar kan zeer lonend zijn voor degenen die succesvol zijn in het opbouwen van sterke klantrelaties en het bijdragen aan de groei van het bedrijf. 

Wat wij van jou verwachten:

– MBO werk- en denkniveau (verkregen door opleidingen en/of werkervaring). 

– Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

– Overtuigingskracht, commerciële drive en zelfstandigheid.

– Socialiteit staat bij jou ook hoog in het vaandel

– Affiniteit met geautomatiseerde en administratieve systemen.

– Gestructureerd en planmatig kunnen werken.

– Geen 9 tot 5 mentaliteit

– Ervaring met telemarketing wordt gewaardeerd.

– Enthousiasme voor actief telefonisch klantcontact.

– Woonachtig in de regio Utrecht.

– In het bezit van Rijbewijs B.

Wat wij bieden:

-Een organisatie waar vrijheid, groei, autonomie en projectmatig werken centraal staan binnen een professionele omgeving. 

-Een prettige werkomgeving in een dynamisch en energiek team.

-Een parttime/fulltime functie voor 18-40 uur per week

-24 vakantiedagen op basis van een fulltime functie.

-Werktijden maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur.

-Je maakt deel uit van een team van 2 collega’s die jouw interesse in sport en voetbal delen.

-Regelmatig kun je deelnemen aan leuke bedrijfsuitjes.

-Reiskostenvergoeding is mogelijk.

-Elke dag krijg je een lekkere lunch en we hebben zelfs een pingpongtafel beschikbaar voor medewerkers.

Sollicitatieprocedure:

1e ronde: Telefonisch interview

Na ontvangst van je CV en motivatiebrief zullen we de eerste selectie maken op basis van de ingezonden documenten. Als je wordt geselecteerd voor de volgende ronde, wordt er een telefonisch interview gepland. Tijdens dit interview krijgen we de kans om je beter te leren kennen, je motivatie te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden. 

2e ronde: Persoonlijke kennismaking op locatie

Indien het telefonische interview succesvol is, nodigen we je uit voor een persoonlijke kennismaking op onze locatie. Dit geeft jou de gelegenheid om de werkomgeving te ervaren en ons team te ontmoeten. We zullen dieper ingaan op je ervaring, vaardigheden en de specifieke vereisten van de functie. 

3e ronde: Gesprek/interview met medewerkers

In de derde ronde krijg je de kans om enkele van onze medewerkers te ontmoeten. Dit biedt zowel jou als ons de mogelijkheid om te beoordelen of er een goede teamfit is. Tijdens dit gesprek kunnen medewerkers meer inzicht geven in de dagelijkse werking van de functie en de bedrijfscultuur. 

We streven ernaar om een transparante en grondige sollicitatieprocedure te volgen om ervoor te zorgen dat zowel jij als wij de juiste beslissing kunnen nemen in het belang van een succesvolle samenwerking. We kijken uit naar een constructieve dialoog gedurende dit proces en heten je welkom om deel uit te maken van ons team! 

Ben jij enthousiast geworden en geloof je dat deze baan perfect bij jou past? Voldoe je aan de gestelde eisen? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie en hopen je binnenkort te verwelkomen in ons team!